HUR KUNDE VI VÄLJA KNÄCKEBRÖD I FIL FRAMFÖR SKOLMATEN?

Det slog mig nu.

Tänk, här fick vi gratis mat i skolan, fem dagar i rad. Råkostsbuffé till det.
Ibland så mycket som Göteburgare, en stor korv skuren i skiva i bröd med mos och ketchup till. En delikatess.
Eller dem himmelska soppan Ängamat.
Och istället bröt vi knäckebröd i filen och slevade i oss. Som om att det vore någon slags efterrätt.
Fiskbullarna som inte slank ner och istället klistrades fast med hjälp av den vita såsen med vitpepparkorn under bordet.

När kryddorna gjorde entré i skolmatsalen blev det plötsligt någon slags förfining av alternativen till råkostbuffén och Göteburgarna.
Då kom (trumvirvel): knäckebröd, lite smör och sen strösslat med grillkrydda. Hade vi tur fanns det lite tunt rivna morötter att ha emellan smöret och grillkryddan.

Tänk, så såg de främsta kulinariska erfarenheterna ut.
Det var väl för härligt va, innan dumplings och sommarrullar och strömmingslucke-tallrikar och taco-vagnar och gourmet-korv gjorde entré i lunchtimmen.
Det var tider det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s