CV

Jag älskar att jobba!

Arbetslivserfarenhet

L LUND GROUP INT AB Styrelseledamot January 2015 – nu
Styrelseledamot i familjeföretaget.
Kompetenser: kommunikation, hållbarhet, utveckling.

Frilans 2011-2020
Diverse frilansuppdrag främst inom kommunikation, PR och journalistik. Uppdragsgivare: När Fläkten Tystnar, GP, Nya Upplagan, GT, Libresse, SVT, Swartling Produktion, LBi, Volvo, The Viral Company, ABC, Tidningen OKEJ, EcoRide, Way Out West, Rockfoto, Tidningen Faktum med flera.
Bästa jag gjort: Att vara en storasyster på nätet för Libresse och ge unga tjejer en möjlighet att se livet i andra perspektiv än de de hade hemifrån.

SVT Barncasting & inslag Smartare än en femteklassare 2018-2019
Casting av barnmedverkande för Smartare än en femteklassare 2019. Utvecklade tillsammans med redaktionen nytt format med frågefilmer ute i landet. Inslagsproducerade senare dessa, samt förskoleinspelningar med barn i ålder 4-5. Ansvarig för barn och rekvisita under studioinspelning. Bästa jag gjorde: Ta in barn från Kronogårdens förskola i Trollhättan.

Zamenhof AB Event- och Marknadsansvarig March 2018 – September 2018 Göteborg, Sverige
Ansvarig för marknad, lansering, press samt event på Barabicu-gruppen, inklusive krogarna Tranquilo, Stranger, MayDay, Café Gazette och The Silver Lining.

Djungeltrumman Redaktör December 2015 – March 2018 Göteborg
Strategiskt och kreativt ansvarig för Djungeltrummans pappersutgåva. Innehåll, utveckling av nya format, annonssamarbeten, samt utveckling av det tryckta materialet på webben. Leder det dagliga arbetet på redaktionen, kontakt med frilansare samt inköp av jobb, bokning av intervjuer, reportage och fotografer. Ansvarar för budget och distribution och pressläggning. Bästa jag gjorde: Vårt nummer med och om att leva som papperslös som gavs ut på både svenska och arabiska i ett. Att vi var först ut med att bojkotta Bokmässan när Nya Tider tilläts ställa ut

Frilans DJ 2009 – 2016 
Klubbar, fester, festivaler. Way Out West, Svalbard, Novemberfestivalen, Yaki-Da, Lounge(s), Debaser, Folkbaren, Imperiet, Tranan, Scandic Malmen, Stockholm Pride mm

SVT Castingansvarig 2014 – 2015 
Arbete kring SVT-produktionen Årets Sockerbagare 2015. Casting av deltagare, videointervjuer samt uttagningsprover. Utveckling av koncept och innehåll, gäster, domare, moment. Intervjuer med tävlande, gäster och domare. Även utveckling av närvaro på webb och sociala medier.
Största utmaning: att få varje barn att gå genom rutan.

SVT Redaktör Webb/Sociala medier 2013 – 2015
Ansvarig för webb- och sociala medier för SVT’s produktion Stjärnhoppningen och Årets Sockerbagare vilket innebar att först lägga upp en strategi, sedan utförande och underhåll av webbexklusivt material och inslag.
Största lärdom: Att aldrig tumma på säkerheten, inte ens för en riktigt snygg bild. Det kan bli tittarstorm!
Särskilda kunskaper: Escenic.

GT Krönikör 2012 – 2014 
Kulturkrönikör med fokus på genus och jämställdhet.

Sveriges Radio Reporter Musikguiden i P3 2013
Göteborgsbaserad reporter för Musikguiden med Tina Mehrafzoon. Research, intervjuer, gästbokning samt producerade vissa program och direktsände bland annat från P3 Guld 2013, och satt med i sändning en kväll i veckan.
Största utmaning: kommunikationen i en redaktion utspridda i landet. Kunskaper: Digas, Mandozzi

Sidekick P3 Nyhetsguiden 2012
En av två programledare för P3’s nyhetsmagasin P3 Nyhetsguiden, ett fördjupande aktualitetsprogram som sändes fyra dagar i veckan. Tillsammans med min redaktion arbetade jag fram dagens ingångar, bokade gäster, skrev manus och gjorde research.
Svåraste sändning: när jag även fick ta producentrollen under Instagramupploppen i Göteborg.
Kunskaper: Digas, Mandozzi.

Programledare P3 Känner 2012
Som en av tre programledde jag sommar-produktionen P3 Känner. Manusskrivning, bearbetning bokning av gäster, idéarbete samt strategi. Dessutom var det ett program som sändes live utan tekniker, vilket krävde stor självständighet av oss programledare.
Bästa jag gjorde: Ett inslag om namn kring Sture Bergwall. Var den första som inte refererade till honom som hans tidigare alterego Thomas Quick.

MINT MAGASIN PR-ansvarig 2012 PR och Eventansvarig.
Lansering av kulturmagasinet Mint.

Nya Upplagan Krönikör 2010 – 2012 
Månatlig krönikor i kulturmagasinet Nya Upplagan.

scp Copywriter 2011-2012
Dagspressannonser, hemsidor, B2B, TV-manus, pitcharbete och lite till. Kunder: Smarteyes Göteborg &CO, Vetenskapsfestivalen, Lantmännen, Angereds Närsjukhus, Kitas Gymnasium, Doggy, Bozita. New Business.

Nöjesguiden Klubbredaktör 2011
Klubbredaktör för Nöjesguiden i Göteborg.

Rockfoto Redaktör 2008-2010
Planering, redaktionellt arbete, krönikor, recensioner, intervjuer med mer. Rockfoto är Skandinaviens största bildbyrå för musik- och konsertfoto.

ABC Newsfeed Scandinavia Assistent Augusti 2009
Personlig assistent till programledaren Phil KeoganPhil Keogan under The Amazing Race-inspelningarna i Sverige. On-set.

Djungeltrumman Skribent 2005-2009
Intervjuer och artiklar för Djungeltrumman.se, innan Facebook tog över: Sveriges största klubbguide.

OKEJ Skribent 2008 
Intervjuer mm åt OKEJ.

Forsman & Bodenfors Ateljéassistent 2007-2008
Ateljé/kreatörsass till Forsman&Bodenfors kreatörer. Research, skiss, foto, redigering. Allt du kan behöva göra åt ett gäng proffs. Ibland klistra pannåer, andra gånger fota ett paraply till en annons.

Göteborgs Posten Krönikör 2004-2009 Krönikor i Göteborgs-Posten.

Praktik

Lowe Brindfors Internship 2009
Internship som copywriter.
Kunder: NK samt Rädda Barnen.

Digital Law & Kenneth Internship 2009 Mumbai
Internship på reklambyrå i Mumbai, Indien. Kunder: New Business samt Fa (Ungefär Indiens svar på Sunsilk)

Syrup Internship 2010 New York
Internship som copywriter, direkt efter Berghs-utbildningen.
Kunder: PUMA, Marc Jacobs mfl.

Utbildning

2008-2010 Berghs School of Communication- Stockholm Diploma, Advertising Copywriter

1 kommentar

  1. David skriver:

    Hej. Jag googlade efter ett uttryck idag som jag tror att nagon gammal lararinna till mig brukade anvanda, langesedan. Kring Malardalen. Jag minns dock inte vem. Det ar att nar nagot ar lite overdrivet sa ar det nagot som ”ar i ytterkant”. Din ena bloggpost verkar vara DET ENDA exemplet pa nar nagon har anvant detta uttryck nedprintat nagonstans pa internet. Sa jag blir lite fundersam, vem har lart dig detta uttryck? For det verkar inte vara vedertaget och anvant av nagon annan an dig och den har kvinnan jag inte minns vem det var. Nagon du kanner? Din egen mor? Vem vet. Jag forsokte maila dig men jag fick inte ”maila mig” -knappen att fungera sa jag skriver har istallet. Hoppas du laser. Hor garna av dig om du vet varifran du lart dig uttrycket. Det vore jattekul att se om vi eventuellt har haft att gora med samma manniska. Stort mysterium! Om du vet vem personen ar sa fraga om den personen rort sig inom skolmiljoer kring Malardalen och haft ansvar over barn eller ungdomar fodda runt mitten pa 80-talet som jag. Om du har lust. Tack.

    Mvh, David Lonnqvist

    Gilla

Lämna en kommentar